Gulvafhøvling – retter op på meget ujævne trægulve

Der er stor forskel på gulvafslibning og gulvafhøvling. Når vi foretager en gulvafhøvling, så afhøvler vi trægulvet med maskiner påmonteret høvljern. Gulvafhøvling foretages på meget ujævne trægulve, for at skabe et vandret gulv. En gulvafhøvling kræver stor faglig kunnen.

Gulvafhøvling som alternativ til nyt gulv
En gulvafhøvling kan gøre et gammelt eller skadet trægulv som nyt, hvis det vel at mærke bliver gjort på en faglig korrekt måde. Ser dit gamle trægulv ud til at være helt færdig, og du overvejer at købe et nyt gulv, så vil vi anbefale, at du kontakter os for at høre, om vi kan redde dit trægulv med en professionel gulvafhøvling med efterfølgende gulvafslibning og efterbehandling.

Med hensyn til gulvafhøvling som en mulighed for at få et “nyt” trægulv skal du dog være opmærksom på, at en gulvafhøvling kun kan udføres på bræddegulve af fyrretræ. Det er samtidig typisk kun meget gamle og ekstremt ujævne gulve, hvor der er belæg for at foretage en gulvafhøvling, hvilket skyldes, at sandpapir i dag er så effektivt, at det kan klare de fleste ujævnheder i et trægulv.

Korrekt gulvafhøvling kan sikre et længere liv for dit trægulv
Med vores mange års erfaring ved vi alt om gulvafhøvling. Korrekt såvel som helt forkert udført gulvafhøvling. Vi er ofte blevet kontaktet med henblik på at give et bud på, hvordan vi kan rette op på et trægulv, der fra start “bare” var meget ujævnt, men efter et forsøg på gør-det-selv er blevet ekstremt ujævnt.

Hvis du uden det store resultat har prøvet at afhøvle et enkelt stykke træ for at få det gjort jævnt og plant, så kan du formentlig godt regne ud, at forsøger du dig med et helt trægulv, så vil det være ekstremt svært at få et tilfredsstillende resultat af gulvafhøvlingen.

Når det er vanskeligt at afhøvle et trægulv, så skyldes det, at trægulvet er så ujævnt, at det skal afhøvles i forskellige niveauer forskellige steder for at sikre, at trægulvet kan blive vandret og jævnt.
Det kræver for det første en faglig viden omkring opmåling af de niveaumæssige ujævnheder i trægulvet, således det er muligt at dimensionere den rette højde af gulvafhøvlingen alle de steder, hvor gulvet skal afhøvles så det er i niveau med trægulvets laveste punkt.
For det andet kræver det et fagligt professionelt håndelag at styre maskinerne til gulvafhøvlingen, så det sikres, at der lige præcis bliver høvlet det rette lag af gulvbrædderne de forskellige steder, at det resulterer i et vandret gulv med den mindst mulige afhøvling.

Fakta er, at jo mindre et lag, der skal høvles af trægulvet, jo tykkere trægulv vil du stå med som resultat af en korrekt gulvafhøvling. Dermed kan du være så heldig, at det trægulv, der så ud til at skulle udskiftes, nu har en noget længere holdbarhed med mulighed for flere efterfølgende gulvbehandlinger.

Lad en fagmand klare gulvafhøvlingen
Som du kan se af ovenstående, er det essentielt, at hvis du vil opnå at få en lang holdbarhed af et ellers gammelt og ujævnt trægulv, så skal gulvet have en gulvafhøvling foretaget af et firma som vores, hvor den professionelle faglighed er afgørende for det bedst mulige resultat. Vores firma har eksisteret i over 80 år, så vores faglige kunnen bygger blandt andet på mange års arbejde med alle former for behandling af trægulve.

Du er til enhver tid velkommen til at kontakte os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at bevare et gammelt trægulv og omforme det til flot og godt trægulv.

Landsdækkende

Service

Trænger gulvet derhjemme til nyt liv.

Vi er en stabil leverandør med godt håndværk.

Vi foretager renovering i kommunale institutioner.

Vi tilbyder gulvløsninger i hele Danmark.